Header Ads

Кінець ери Вілкулів: У Кривому Розі депутати та чиновники мерії повтікали з робочих місць, місто лихоманить

П’ятеро із семи заступників міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула та низка працівників мерії вже кілька днів не виходять на роботу. Чиновники-втікачі, яким закидають участь у багатомільйонних корупційних схемах, переховуються. Сообщает http://goruzont.blogspot.com







Депутати від демократичних сил заявляють: нині місто фактично без керівництва. Від уряду та прокуратури тут чекають якнайшвидшої реакції. 

«Місто лихоманить. Кривий Ріг залишається фактично без керівництва. А ті керівники, які є, на вкрадені в міста гроші організовують 9 травня в Дніпрі. Вони тягнуть нас у Росію. Окремо взяте місто – Кривий Ріг – стає наче анклавом путінського філіалу. Нас це не влаштовує. Треба щось робити й змінювати це», – розповів депутат Криворізької міськради, голова фракції «УКРОП» Микола Колесник.

Після гучного затримання в. о. начальника управління містобудування, архітектури та земельних відносин виконкому міськради Кривого Рогу Валерія Нетяженка, начальники управлінь та їхні заступники вже кілька днів не з’являються на робочих місцях. Наразі невідомо, чи перебувають вони в країні.

За інформацією Генерального прокурора Юрія Луценка, наразі оголошені підозри першому заступнику міського голови Євгену Удоду, начальнику управління містобудування та архітектури виконкому міської ради П. Гнатовському, начальнику відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю І. Лисенку.

Серед фігурантів справи також Антон Міхаленко, якого називають тіньовим касиром сім’ї Вілкулів. За різними даними, саме пан Міхаленко разом із екс-головою Дніпропетровської облради часів Януковича Євгеном Удодом виводив гроші з міського бюджету, які потім йшли на фінансування проросійських акцій. Прокуратура висунула підозру не лише Антону Міхаленку, а й директору ТОВ «Біф Будінвест» А. Стеблянку. Частину зазначених осіб правоохоронці оголошують в розшук, щоб заарештувати.

Відомо також, що кілька тижнів тому з будівлі криворізького виконкому, де розташована територіальна міська виборча комісія, викрали 45 тис. підписів за відкликання депутатів міськради від РПЛ і «Батьківщини». Йдеться про одинадцятьох депутатів-перебіжчиків, які свого часу допомагали Юрію Вілкулу формувати підконтрольну більшість. Причетним до злочину, очевидно, може бути безпосередньо криворізький очільник Юрій Вілкул, адже пограбоване приміщення цілодобово перебувало під охороною муніципальної гвардії, що підпорядковується безпосередньо міському голові.

Підписні листи викрадено, однак залишилися копії. Мешканці Кривого Рогу сподіваються, що до міста приїдуть вищі керівники прокуратури, фіскальної служби та керівництво поліції області і запевнять, що влада не кинула місто, що офіційний Київ і Україна не залишили його на відкуп якимось Вілкулам.

У Криворізькій міськраді тривають обшуки. Також відомо, що в місті багато людей у військовій формі. На підприємствах Кривого Рогу ширяться страйки.







Сьогодні, о 16.00, у Кривому Розі, біля будівлі міськради, збирають мітинг, учасники якого вимагатимуть від влади розповісти, що насправді коїться в місті, які результати обшуків і чи перебуває хтось під слідством. За словами Миколи Колесника, громада Кривого Рогу наполягає на притягненні керівників міста до кримінальної відповідальності. Адже клан Вілкулів фактично приватизував Криворіжжя та роками обкрадав його мешканців.

Нагадаємо, що днями народний депутат Юрій Береза закликав Генерального прокурора Юрія Луценка внести до Верховної Ради подання щодо зняття недоторканності з нардепа від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула за організацію масштабних провокацій у Дніпрі 9 травня.
На платформі Blogger.