Header Ads

УВАГА! Є новина, яка дуже вас здивує! Читати УСІМ та поширювати НЕГАЙНО!

Міністерство оборони України та інші силові структури не розглядають питання звільнення Донецька та Луганська від російських сил військовим шляхом.



Про це в інтерв`ю Deutsche Welle заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Міністр вважає, що альтернативи Мінським угодам та дипломатичному шляху вирішення питання окупації Криму та військової агресії Росії на Донбасі немає.

«Ми не розглядаємо питання вирішення захоплення територій Донецька та Луганська силовим шляхом. Але водночас кожен громадянин України, кожен солдат, офіцер, генерал буде захищати Україну, якщо Росія прийме рішення щодо відкритої військової агресії щодо України», – пояснив Степан Полторак.

Водночас голова оборонного відомства вітає можливість долучення до Нормандського формату Сполучених Штатів Америки:

«Ми готові до співпраці із будь-якою країною світу, яка допоможе нам вирішити проблему агресії Російської Федерації проти України. Якщо до цього процесу будуть залучені США, це буде дуже добре. Думаю, що процес перемовин є головним інструментом у цьому процесі. Треба примусити Російську Федерацію виконувати міжнародні зобов’язання. Треба примусити Російську Федерацію піти із Криму та припинити агресію на Донбасі».

Полторак ще, мабуть, вірить в «Будапештський меморандум», який Україна підписала в 1996 році, або в підписаний у вересні 2014 року папірець під назвою «Мінські домовленості», який гарантує уявне припинення вогню та здачу української території. Ще є така річ як «Норманський формат», де щось незрозуміле вирішують. Але який результат ми бачимо кожен день? Сотні обстрілів з боку російських бойовиків, втрати та важкі поранення серед українських солдатів – це ціна миру, яку нам пропонує Міністр оборони Степан Полторак! Якщо наш «Міністр оборони» не вірить в здатність нашої армії звільнити захоплені території, я пропоную звільнити міністра. І покарати всіх, хто винен у здачі Іловайська та Дебальцевого! А краще взагалі розігнати весь генштаб та набрати нових людей, які пройшли «АТО».

Давайте мислити конкретними фактами!

Згадаємо літо 2014 року, коли перший раз українська армія пішла у наступ! Пам’ятаєте, скільки території було звільнено за короткий проміжок часу?

Або наступальну операцію, яку здійснив «Азов» в лютому 2015 року під назвою «Широкинська операція» – результатом цієї операції стало унеможливлення артобстрілів міста з населенням близько 500 тис чол.

Як показує світова практика в Сирії, Хорватії, Іраку, Кувейті тощо, тільки силою можна щось вирішити, а не пустими балачками та заявами про припинення вогню.




Нам не потрібні сценарії, подібні до «Абхазії», «Придністров’я», «Південної Осетії».

Тільки коли українська армія дійде до Москви, тоді й будемо розмовляти про «мирні переговори» та шукати дипломатичні рішення!

А поки Українська армія не звільнила нашу територію від ворога, не може бути й мови про мирні переговори та «норманські формати».

Якщо влада цього досі ще не зрозуміла, тоді я взагалі не розумію – навіщо нам така влада?!

Коментуємо та поширюємо!

Яковлев Данил

На платформі Blogger.