Header Ads

Мустафа Найєм жорстоко розкритикував перетин кордону Саакашвілі, хоча сам там був у перших лавах

Нардеп Мустафа Найєм, який активно допомагав Михайлу Саакашвілі прорватися в Україну незаконним шляхом, вирішив виправдатися. На своїй сторінці в Фейсбук він написав пост, в якому, визнаючи неприпустимість порушення держкордону, спробував "перевести стрілки" на Банкову. Мовляв, там першопричина, передає Корупція.Інфо




Мустафа Найєм написав наступне:

"Тільки в'їхали до Львова, дістався до нормального інтернету. На щастя чи на жаль мене не було на КПП в Шегині, ми з Віктором Чумаком перетнули кордон в Краківцях. Багато журналістів все ще пориваються через різні КПП.
Картинка прориву в Шегині – це пекло. Ціна, заплачена за правове беззаконня виявилася занадто високою. Успіхом це назвати не повертається язик.

Але, чорт візьми, у цього всього є гребана причина! Чи не з прориву все почалося. І не з наметів біля КПП. Кордон маразму перейшли набагато раніше, на Банковій. Спочатку це ідіотське позбавлення громадянства. Потім це дебільне замовчування, ТІТУШКИ на прикордонному пункті, маячний блокування Інтерсіті і "мінування" КПП. Протягом місяців ми були свідками зловживань усіма можливими інститутами і органами – службою безпеки, ручною Укрзалізницею, співробітниками КПП і поліції.
Все це наслідок страхів, політичних амбіцій, зловживання владою, маніпуляції законом і амбіцій на шкоду державності. І мені не дуже зрозуміло, наприклад, чому генеральний прокурор блискавично визначив причину розгрому вітрини Емпоріума, але не може прямо сказати, в якому кабінеті і ким почалося згвалтування закону і норма права у випадку з громадянством.



Ще раз. Перехід кордону таким чином неприпустимий ні за яких обставин. Соромно, в першу чергу, перед прикордонниками, яких банально використали.
Але до тих пір, поки ми не навчимося бачити першопричину, ми будемо свідками таких маразмів – на кордоні, в армії, в судах і на наших вулицях. Тут треба або хрестик зняти, або труси надіти – або дотримуватися державність в собі, або перестати ґвалтувати країну і закон на догоду своїм страхам і амбіціям ".
На платформі Blogger.