Header Ads

УВАГА!!! Аваков прийняв остаточне рішення щодо Саакашвілі, що ж тепер буде?

Правоохоронні органи проводять розслідування, передає Корупція.Інфо




Міхеілу Саакашвілі та його соратникам, які незаконно перетнули напередодні, 10 вересня, державний кордон із Польщею потрібно прибути до пункту пропуску "Шегені" і пройти процедуру оформлення.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він також запропонував варіант узаконення перетину кордону прибуттям до одного із підрозділів Міграційної служби.

Наразі за фактом організації прориву кордону Національна поліція порушила кримінальну справу за ст. 332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". "Розпочато розслідування і формальна процедура збору фактів і доказів. Це "важка" стаття. Упевнений прокуратура нас підтримає. Як і суди. Кожний персонаж, який брав участь у прориві кордоні і нападі на прикордонників і поліцейських буде фізично встановлений і піддасться покаранню з боку Закону", – заявив міністр.




Аваков зазначив, що усім учасникам порушення процедури перетину кордону України, серед яких є і народні депутати, належить з'явитися в поліцію для надання свідчень. Прикордонна служба, поліція і Міграційна служба проводять необхідні законні процесуальні дії.

Загалом, за данним міністра внутрішніх справ, незаконно перетнули кордон 40 осіб, серед яких були іноземці. 

Водночас Арсен Аваков провів паралель між захоплення проросійськими бойовиками пункту пропуску "Ізварине" у 2014 році: "Мені боляче за цю аналогію, вибачте, але дежавю було занадто явним. Тільки прапори не російські". 
На платформі Blogger.