Header Ads

“Ми стоїмо над прірвою”: щойно президент Порошенко виступив у Раді з голосною заявою

Головним досягненням України за три роки після Революції Гідності є надання Євросоюзом права на безвізові поїздки українців.



Про це президент України Петро Порошенко заявив під час свого щорічного послання до Верховної Ради.

“Ми до цих пір близькі до прірви, один крок і ми знову – внизу, а через перевал над нами нависає хижа орда, і повинні розуміти, що це – довгострокова загроза”, – почав президент.

При цьому він зазначив, що вже з 1 вересня Угода про асоціацію запрацювала на повну силу і вже зараз проміжним досягненням цього є зростання експорту в країни ЄС.

“Зростання експорту в Євросоюз, виросло на 23 відсотки, а частка торгівлі з ЄС досягла 40 відсотків. Це свідчить про початок інтеграції економіки України в економіку ЄС”, – наголосив Порошенко

“Але головним досягненням України на сьогодні став безвіз. Це – головний підсумок трирічної роботи всіх гілок влади і суспільства”, – додав голова держави.




Порошенко також закликав внести зміни до Конституції, щоб скасувати депутатську недоторканність для депутатів нової Верховної Ради з 1 січня 2020 року.

«Закликаю, як ви, напевно, і очікували, внести і узгодити зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканність. Щоб полегшити вам прийняття цього рішення, у мене просте речення, – давайте приймемо це рішення з введенням його в дію з 1 січня 2020 року, для депутатів уже нової ВР », – сказав Порошенко.
На платформі Blogger.